Hoe zullen de meeste moeders in 2022 de standaardouder blijven?!

Hoe zullen de meeste moeders in 2022 de standaardouder blijven?!

Mijn man en ik werken samen in ons huis, maar de school van onze kinderen staat er nog steeds op om me allemaal te noemen. Niet verbonden. tijd. Wanneer haalt de samenleving de achterstand in?

Van weinig dingen draait mijn maag zo snel om als een onverwacht telefoontje van de school van mijn kinderen midden in de middag. Zoals veel ouders (of in ieder geval angstige ouders), zie ik de naam van de school op mijn telefoonscherm en merk ik dat ik mijn adem inhoud, in de verwachting dat een van mijn kinderen ziek of gewond is. Soms is dit precies wat er gebeurt, hoewel er veel andere redenen zijn waarom de school me belde: Kan ik vrijwilligerswerk doen? Heb ik tijd om te helpen bij het organiseren van een inzamelingsactie? Kan ik een nieuwe lunch maken voor mijn zoon, wiens tas op mysterieuze wijze ergens tussen ons huis en zijn klaslokaal is verpletterd? Kan ik contact opnemen met de eigenaar van het huis achter de school omdat een van mijn kinderen op vakantie per ongeluk een badkamerraam heeft gebroken? (Ja, het is gebeurd).

Ik zal er altijd zijn voor mijn kinderen, ik zal die telefoontjes altijd beantwoorden en doen wat er moet gebeuren. Maar op een gegeven moment begon ik me af te vragen, waarom hebben ze mijn man niet gebeld?

Het is simpel: ik ben de moeder, en dus de virtuele ouder – binnen en buiten mijn huis.

De Arbeidersafdeling In mijn huis is niet verschrikkelijk. Ik kook het avondeten en mijn man doet de afwas. Ik doe boodschappen en maak schoolmaaltijden, en hij maait het gras en zet het afval buiten. We delen wastaken en vele andere huishoudelijke taken. Maar de planning, organisatie en communicatie die gepaard gaan met het runnen van een huishouden en het opvoeden van jonge kinderen – dat is grotendeels voor mijn rekening. Of in ieder geval geautoriseerd door mij. En dat veranderen voelt als een zware strijd, want zelfs als mijn man daar staat met zijn arm omhoog en aanbiedt om zijn deel te doen en meer van die rol op zich te nemen, zal het grootste deel van de samenleving hem gewoon omzeilen en me vragen om met hem om te gaan.

Als het om onze kinderen gaat, ben ik degene die de oproep beantwoordt. De volgende actie kan worden doorgegeven aan mijn man, maar ga eerst door mij heen. Ik ben het eerste aanspreekpunt, ook als onze namen en telefoonnummers op de lijst staan. Ik regisseer ons leven als een luchtverkeersleider en vraag me af of mensen weten dat mijn man ook een mobiele telefoon heeft en toegang heeft tot een agenda.

Van moeders wordt verwacht dat ze alle onzichtbare dingen doen: medische afspraken boeken, buitenschoolse activiteiten beheren, alles wat met kinderopvang of zomerkampen te maken heeft, reageren op uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes, cadeaus kopen voor die feestjes, kinderfeestjes plannen, communiceren met leraren, vernieuwen paspoorten en kaarten Gezondheidszorg, schoolformulieren invullen (waarom zijn er zoveel verdomde formulieren?!), ervoor zorgen dat je zeep/toiletpapier/luiers/vitamines/zonnebrandcrème in huis hebt, en onthouden welke buurtkinderen allergisch zijn voor pinda’s. Een virtuele ouder zorgt ervoor dat iedereen is waar hij hoort te zijn en alles heeft wat hij nodig heeft, of dat nu favoriete snacks in de lunchbox, een Bristol-bord voor een schoolproject of een bijpassende hardloopschoen is.

Het hoeft geen virtuele ouder te zijn luie partner, maar zij zijn de leider van het gezin en de beslisser die van boven naar beneden rouleert. En in heteroseksuele partnerschappen is het bijna altijd de moeder.

Helaas, zelfs als we het ons realiseren en eraan werken om dingen in onze relatie te veranderen, zit de rest van de samenleving nog steeds vrijwel vast.

Vrouwentijd wordt niet op dezelfde manier gewaardeerd als mannentijd, dus de verwachting is dat we die besteden aan het zorgen voor anderen. Wij zijn de standaardouder omdat het moederschap wordt gezien als onze belangrijkste rol in het leven. Het is niet ongebruikelijk dat een moeder haar tijd en energie geeft; Dit is de norm. Het niet geven van je tijd en energie zal in feite pervers zijn omdat moeders klaar zijn om op te offeren en te verschijnen, wat er ook gebeurt. We beantwoorden telefoontjes, we zijn overal en doen alle dingen, zelfs als Wij werken fulltime banen Buiten het huis, voor bejaarde ouders zorgen of andere verantwoordelijkheden balanceren. De school van mijn kinderen belde me ooit omdat mijn man de verkeerde lunchtas op kantoor had laten vallen. Zijn nummer was er echter en ik merkte dat ik deze informatie ontving en doorstuurde alsof ik zijn persoonlijke secretaresse was.

De maatschappij gaat ervan uit dat voor moeders moeders de standaardouder blijven.

Het is 2022 en dat is niet acceptabel. We moeten vrouwen ontlasten, vooral als we het hebben over onbetaald werk in verband met ons gezin. De taken uitvoeren die aan u zijn gedelegeerd, is niet hetzelfde als verantwoordelijkheid delen. De mentale last moet ook gedeeld worden. Het begint thuis, maar om echte verandering te laten plaatsvinden, moet het ook overal elders gebeuren.

We moeten ouders normaliseren De eenvoudige alledaagse dingen doen die moeders stress bezorgen: plannen, plannen, weten, communiceren, anticiperen en kleine brandjes blussen terwijl ze door hun dagen gaan. Mannen moeten hun soft skills aanscherpen, die bij vrouwen enorm worden onderschat, maar toch belangrijk zijn voor elke vorm van romantische relatie of roeping als ouder. Ze moeten lid worden van ouderschapsraden en vrijwilligerswerk doen, net als de vrouwen in hun leven. We hebben scholen nodig om ouders vaker te bellen, en Ouders moeten reageren op de uitnodiging om aanwezig te zijn af en toe naar een verjaardagsfeestje of (snik!) hun gsm-nummer in als contactpersoon voor hun kinderfeestje. We hebben vaders nodig die meer van de mentale last op zich nemen in plaats van te vertrouwen op de begeleiding van hun vrouw, omdat het samen opvoeden van kinderen een partnerschap betekent, geen slopende CEO. We hebben een lange weg afgelegd in mijn huis en daar ben ik trots op – maar tenzij ik mijn mobiele telefoon uitzet of mijn nummer van al het papierwerk wis, heb ik het gevoel dat ik de standaard blijf – op althans voor een tijdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.