Hoe ik een investering van $ 500 in 18 maanden veranderde in een online winkel van $ 1 miljoen

Hoe ik een investering van $ 500 in 18 maanden veranderde in een online winkel van $ 1 miljoen

Ik denk dat een van de grootste mythes over het starten van een bedrijf – vooral een productgebaseerd bedrijf – is dat je veel kapitaal nodig hebt om te beginnen. Hoewel dit waar kan zijn voor sommige industrieën of voor degenen die een hele voorraadwinkel willen openen, is het vaak mogelijk om met heel weinig te beginnen.

Althans, zo ging het bij mij. Toen ik begon met het bouwen van de Witch’s Way Craft, had ik een visioen van de winkel die het nu is, met een grote voorraad kaarsen, kristallen en allerlei magische koopwaar. Maar met slechts ongeveer $ 500 aan spaargeld dat ik me kan veroorloven om uit te geven, kan ik dat niet vanaf het begin allemaal opslaan.

In plaats daarvan begon ik klein en liet ik de winkel groeien met mijn budget – wat sneller ging dan ik ooit had kunnen dromen. Ongeveer een jaar nadat ik de eerste 10 kaarsen op Etsy had geplaatst, verdiende ik ongeveer $ 1000 per week aan winst, dus ik voelde me klaar om mijn baan op te zeggen om te zien wat er zou gebeuren als ik alles zou geven. Minder dan een jaar later verdiende ik genoeg om mijn man fulltime in dienst te nemen. Minder dan twee jaar later, terwijl we allebei hard aan het werk waren in het bedrijf, bereikte de totale omzet $ 1 miljoen en sindsdien zijn we blijven groeien.

Voor iedereen die grote dromen heeft van het bezitten van een bedrijf met een klein budget, ben ik hier om enkele van de strategieën te delen die me hebben geholpen om het waar te maken.

Ik heb het grootste deel van onze winst rechtstreeks in het bedrijf herinvesteerd

Ik heb 100 procent van die initiële $ 500 uitgegeven aan benodigdheden om mijn eerste kaarsen te maken. Toen ik het eenmaal had verkocht en verkocht, heb ik die initiële investering teruggegeven, plus een winst van $ 500. Toen had ik $ 1.000 om te investeren in nieuwe voorraad en bedrijfsgroei. Naarmate mijn verkopen toenamen en mijn winst toenam, begon ik koelere antieke glazen kaarsenpotten te kopen en te winkelen op beurzen om kristallen aan mijn voorraad toe te voegen, waardoor klanten een reden kregen om terug te komen en iets nieuws te kopen. In de loop van de tijd is de winkel door het herinvesteren van geld uit de verkoop gegroeid van tien artikelen tot meer dan 1.000 op voorraad, en we hebben nu duizenden dollars om te herinvesteren in het bouwen van onze eerste fysieke winkel.

Als bedrijf zonder veel startkapitaal moest ik wennen aan deze groeigolven, wachten tot die groei vruchten afwerpt en dan het geld hebben om meer groei te realiseren. Het was soms frustrerend om vanaf het begin niet alles te kunnen doen wat ik voor ogen had, maar ik ben blij dat ik me daardoor niet heb laten weerhouden om er langzaam naartoe te groeien.

Hoe zit het met mezelf helemaal pushen? Ik heb mezelf nooit een formeel salaris gegeven (aangezien het bedrijf een eenmanszaak is, gaat technisch gezien al het geld naar mijn persoonlijke geld), in plaats daarvan nemen mijn man en ik het geld op omdat we het nodig hebben voor rekeningen enz. Het is niet de meest chique manier van leven, maar het stelt ons in staat om zoveel mogelijk in de groei van het bedrijf te steken. En het is niet zo dat we in ellende leven: vorig jaar hebben we bijvoorbeeld ons eerste huis kunnen kopen. We hebben het gezien als een persoonlijke en zakelijke investering waarmee we meer voorraad kunnen opslaan zonder magazijnruimte te hoeven huren.

Ik heb relaties gebruikt om mijn klantenbestand uit te breiden

Tijdens deze groei heb ik heel weinig geld uitgegeven aan marketing en vertrouw ik in plaats daarvan op mond-tot-mondreclame en het opbouwen van relaties om ons klantenbestand te laten groeien.

De enige uitzondering hierop, en iets dat ons echt begon te volgen, was het betalen voor tafelruimte op lokale makersmarkten, ambachtsbeurzen en rommelmarkten. De eerste keer gaf ik $ 40 uit om een ​​tafel te delen met een andere verkoper en verdiende ik iets van $ 300, wat op dat moment enorm aanvoelde. Toen ik meer markten begon te doen, verdiende ik $ 500-600 op een slechte dag en meer dan $ 1000 op een goede dag.

De verkoop was geweldig, maar het was beter om de impact te zien die direct klantcontact kan hebben op de groei van mijn bedrijf. Mensen hebben echt gereageerd als ze me horen praten over mijn kaarsen, de zorg die is besteed aan het selecteren en maken van de materialen, en wat elk voor mij betekent of hoe het kan worden gebruikt. Zelfs als ze niet meteen kochten, merkte ik dat er meer lokale webbestellingen opdoken in de dagen na beurzen of meer volgers op Instagram.

Ik ontwikkelde ook relaties met andere eigenaren van kleine bedrijven in de markten, van wie velen bereid waren elkaar te helpen succes te behalen. We beginnen met Store Shares, waarbij we allemaal producten van andermans werk delen in onze Instagram Stories of in de feed. Dit waren geen freebies en we hebben elkaar niets in rekening gebracht – het was gewoon een in natura delen, en we probeerden het er echt organisch uit te laten zien in plaats van merchandising. Het heeft altijd geleid tot een enorme toename van volgers en herinnerde me aan de kracht om andere bedrijven te zien als een gemeenschap in plaats van als een concurrentie.

Ik ben creatief geworden in de manier waarop ik met klanten communiceer

De volgende grote sprong in groei kwam toen ik begon met het maken van directe verkoop op Instagram. (Als je niet bekend bent, is het eigenlijk alsof je naar QVC op je telefoon kijkt.) Ik heb gemerkt dat sommige andere fabrikanten dit doen, en het zag eruit als een letterlijke beurs, maar zonder de kosten en noodzaak om producten te verplaatsen, en met een grotere bereik. Op dat moment had ik ongeveer 10 tot 15 duizend volgers en verdiende ik $ 2500 in drie uur bij onze eerste verkoop. Ik stond versteld en vond het leuk om te doen. Ik ben nog maar een paar uur aan het mopperen: pronken met de producten die we te koop hebben, praten over het gebruik ervan in rituelen, vragen beantwoorden en pronken met mijn persoonlijkheid.

Ik begon dit eens in de twee weken te doen en het is een vast onderdeel geworden in de agenda’s van onze klanten. Mensen zouden komen en een leuke tijd hebben, hun vrienden uitnodigen om mee te doen en mijn capriolen te horen. Tijdens de pandemie werd het een soort sociale horloge voor iedereen waardoor mensen niet alleen contact konden maken met het product, maar voor ons allemaal om met elkaar in contact te komen. Later, als ik verzoeken zie binnenkomen, leer ik de naam kennen en kan ik iets persoonlijks opvolgen dat ze tijdens de live-uitzending noemden.

Veelvoorkomend zakelijk advies stelt vaak dat je je bedrijf niet persoonlijk moet laten zijn, maar door persoonlijk te worden via deze directe verkoop, heb je ons bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen laten groeien. We doen nog steeds regelmatig aan directe verkoop en met meer dan 75.000 volgers vandaag vormen ze een belangrijk onderdeel van onze verkoop- en marketingstrategie. (Alles zonder kosten voor ons, behalve onze tijd en ervoor te zorgen dat we voldoende producten op voorraad hebben.)

Voor alle duidelijkheid, we zijn geen miljonairs. We groeien nog steeds en veel van het geld dat we verdienen, gaat nog steeds rechtstreeks terug naar het bedrijf, wat betekent dat we tot op de dag van vandaag niet zouden moeten kunnen overleven. We hebben vrienden omgekocht met wijn en Netflix om ons te helpen dozen in te pakken of oude flyers van supermarkten te bestellen om te gebruiken voor verpakking. Het was me al vroeg duidelijk dat niemand het harde werk voor me zou doen tenzij ik het me kon veroorloven om ze te betalen, dus ik moest het zelf doen om mijn bedrijf met een beperkt budget op te bouwen.

En hoe indrukwekkend dit succesverhaal ook klinkt, ik denk dat we sneller hadden kunnen groeien. Ik was bang om dingen zo hoog mogelijk te prijzen (hoger dan de prijzen van mijn concurrenten), omdat ik niet hebzuchtig wilde klinken, maar uiteindelijk schaadde het onze marges en schrikte het ons af.

Maar het ging mij niet alleen om geld. Ik wilde genoeg werken om mezelf en mijn man te onderhouden, en dat zonder mijn baan te haten. Nu kan ik de producten maken en verkopen waar ik van hou, omringd door de klanten van wie ik hou en met de persoon van wie ik hou. Dit is iets waar ik niet op kan wachten om verder te bouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.