Als je een kind iets aardigs ziet doen, vertel het dan aan zijn ouders

Als je een kind iets aardigs ziet doen, vertel het dan aan zijn ouders

Als een vreemdeling je benadert om je te laten weten hoe aardig of zachtaardig je zoon die dag was, weet je hoe goed hij is. Geef het dus door!

Elke ochtend stuur ik mijn kinderen de wereld in. En elke dag maak ik me zorgen over hen.

Ik breng mijn kinderen niet naar school en ik werk ook niet in de autorij. Laat ze een blok verderop vallen en, als de kust veilig is, ren de pier op totdat ze de overstekende bewakers bereiken. Daarna wachten ze geduldig en gaan voorzichtig door het drukke Quadruple-station naar het hoofdgebouw. Ze doen dit al jaren, maar hij is ouder dan ik Afgestudeerd op de middelbare school en nu op zijn fiets rijden De meeste ochtenden, dus tegenwoordig, rent een jongere dan ik alleen over dat donkere pad.

Op een ochtend had mijn kleine man een welverdiend speciaal project, waaronder een model en een in drieën gevouwen bord rond een iconische Noord-Amerikaanse landvorm. Hij had wat hulp nodig met vervoer, dus ik parkeerde op mijn gebruikelijke plek een blok verderop, en ging met hem mee voor een korte trip naar de klas.

Nadat ik hem had neergezet en afscheid had genomen, ging ik terug naar mijn stappen. Maar tot mijn verbazing hield de oversteekwacht me tegen om te bevestigen of het echt mijn baby was. Ik knikte en vroeg me af of ze op het punt stond me uit te schelden omdat ik de gevreesde autolijn overschreed.

De oversteekwacht zei: ‘Ik steek uw zoon al een tijdje over.’ ‘En ik wil je gewoon zeggen dat hij de liefste baby ooit is. Glimlachend en beleefd. Ik hou gewoon van hem tot de dood.”

En hoewel klein, maakten deze woorden mijn dag goed. Misschien wekelijks. Mijn ingewanden waren zelfs zacht en plakkerig geworden en mijn ogen waren misschien een beetje wazig geworden.

Dit klinkt misschien extreem. Maar elke dag, als ik hem naar school zie rennen, wordt mijn borst een beetje samengedrukt.

Zie je, deze jongen heeft meer uitdagingen dan de meeste. En hij heeft veel redenen om boos of overstuur te zijn.

Hij werd geboren met een ongewone spijsverteringsstoornis genaamd Ziekte van Hirschsprung. Hij had wat grote operaties Veel medicijnen en invasieve behandelingen. Zijn laatste systeem werkte niet en de volgende optie was al afgewezen door onze verzekering. Nu kunnen zelfs zijn doktoren het niet eens worden over een handelwijze, en we zitten in het midden met een jong kind wiens lichaam niet zo goed functioneert als de rest van ons.

Zijn medische toestand beheren Op school kan het lastig zijn. En onaangenaam. En heel erg omslachtig.

Maar ‘s morgens vroeg, voordat de zon opkomt, stopt mijn kind midden op de weg om op de oversteekwacht te wachten. Hij begroet haar met een glimlach en wenst haar een gelukkige dag. En hoewel het maar een moment in zijn dagelijkse routine is, kan ik zien dat het haar echt raakte, een lichtpuntje waar ze elke ochtend op kan rekenen.

Mijn God, als ik het hele verhaal maar eens wist en hoe wonderbaarlijk zijn kleine glimlach is.

Ik ben zo blij dat ze het me heeft verteld!

ik lees het Lof en positieve bekrachtiging hebben blijvende voordelen voor kinderen, dus ik probeer daar op te wijzen als ik een kind betrap dat iets goed doet. En soms sms ik hun ouders ook, als ik ze goed ken. Omdat het ons harde werk bevestigt en kan aanvoelen als een vochtinbrengende crème voor onze angsten en twijfels – althans, zo voelt het voor mij.

Maar vandaag herinnerde ik me een andere reden voor deze geruststellende woorden die zo belangrijk zijn: omdat er misschien meer in het verhaal zit dan je ooit zult weten. Dit kind, dat gezin, heeft misschien strijd, angst en hartzeer dat je nooit zult weten.

Dus de volgende keer dat u een kind of tiener ophaalt die ervoor kiest om aardig, beleefd of behulpzaam te doen, vooral als er geen echte motivatie is om dat te doen, vertel het dan alstublieft aan hun ouder of verzorger. Ik kan alleen maar garanderen dat het hun dag zal maken. Het is zeker voor mij gemaakt.

Dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd in 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.